Gurur duy BM!

Dünyanın birçok noktasındaki savaşları ateşleyen Birleşmiş Milletler’in son gururu Yemen’den… Ülkedeki savaş nedeniyle, binlerce çocuk can verdi. Yaşayanlar ise açlığa yenik düşmek üzere...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2016 Güncelleme 11 Eylül 2016, 01:24
Gurur duy BM!

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler, Irak başta olmak üzere Suriye, Mısır, Yemen, Afganistan gibi ülkelerdeki katliamlara gözlerini yumdu. Hatta Suriye'de katil Esed'in eşi Esma Esed'e gönderdiği milyon dolarlarla, çocukların katledilmesine yardımcı oldu. İşte o Birleşmiş Milletler'in son oyunu, Yemen'de ortaya çıktı. O Yemen'den yansıyan bir kare, dünya gündeminin ilk sırasına çıktı ve Birleşmiş Milletler'e olan tepki de çığ gibi büyüdü. Açlık sınırındaki talihsiz çocuğun hastane odasında annesinin yanında otururken çekilen başka bir fotoğrafında ise üzerinde bebek bezi ve sargı dışında hiçbir şey olmadığı görüldü.

'SÖZDE ' AÇIKLAMALAR...
Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Yemen'deki iç savaşın acı yüzü fotoğraflara böyle yansıdı. Kötü beslenmekten ötürü zayıflayarak bir deri bir kemik kalan küçük çocuğun, liman kenti Hudeyde'deki bir hastanede çekilen fotoğrafları yürek parçaladı. Yemen İç Savaşı'nda Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının son 6 ayda bin 146 kişiyi öldürdüğü ifade edildi. Savaş nedeniyle yaşanan açlığa karşı BM, 'sözde' açıklamalar dışında hiçbir adım atmamakta kararlı.