Avrupa'nın en çok aranan adamı yakalandı

Belçika basınında yer alan habere göre, Paris saldırganı olduğu tahmin edilen Muhammed Abrini yakalandı. Abrini’nin muhtemelen Brüksel saldırılarıyla bağlantılı olarak aranan üçüncü zanlı olduğu bildirildi.

Giriş Tarihi 08 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 08 Nisan 2016, 19:22
Avrupa’nın en çok aranan adamı yakalandı

İÇİNDEKİLER

Paris saldırısıyla bağlantısı olduğu tahmin edilen Belçikalı terörist Muhammed Abrini yakalandı. Belçika basınında yer alan haberlere göre, Salah Abdeslam'la yakın arkadaş olan Abrini Kasım ayından bu yana Avrupa'da en çok aranan teröristlerden biri.

Europol tarafından aranan 31 yaşındaki Abrini öğle saatlerinde Belçikalı polisler tarafından yakalandı. Abrini'nin Suriye'de IŞİD adına savaştığı ve Paris saldırısı öncesi Fransa'ya geri döndüğü ortaya çıktı.

AVRUPA'NIN EN ÇOK ARANAN İSMİ
Abrini, Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi olan ve geçen ay Brüksel'de yakalanan Salah Abdeslam'la saldırılarda kullanılan bir arabada çekilen görüntüleri sonrası, Avrupa'nın en çok aranan isimleri arasına girmişti.

BRÜKSEL'DE ROL ALDI
VRT, Belçikalı savcılara göre Abrini'nin büyük ihtimalle 22 Mart'ta Brüksel'de düzenlenen saldırılarda da rol aldığını bildirdi. Abrini'nin, muhtemelen saldırıların hedeflerinden Zevantem Havaalanı'da iki intihar bombacısının yanında görülen 'şapkalı' üçüncü şüpheli olduğu kaydedildi.