Korku İmparatorluğu

Paris saldırısı tüm Avrupa'nın psikolojisini bozdu. 140 bin askerin sokaklara indiği Paris'te dün terör operasyonları devam etti. Birçok Avrupa ülkesinde konserler, maçlar iptal edildi. Havalimanları kapatıldı. Uçaklar rotasını değiştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Kasım 2015 Güncelleme 19 Kasım 2015, 01:51
Korku İmparatorluğu

İÇİNDEKİLER

zamanlı olarak 7 noktada gerçekleşen Paris saldırısının üzerinden 5 gün geçti ama, terörün Avrupa'ya verdiği korku zerre azalmadı. Fransa'ya yapılan saldırının yansımaları tüm Avrupa'ya yayıldı. Avrupa çapında halk evlerine kapandı. Sokaklar, meydanlar, kafeler, restoranlar boş kaldı. Maçlar, konserler, gösteriler iptal edildi. Tüm anayollar polisler tarafından denetlenirken, havalimanları kırmızı alarma geçti. Avrupa şehirlerinde birçok havalimanı gün içinde defalarca kapatıldı. Bu nedenle uçuşlarda aksama yaşandı, uçaklar sürekli rota değiştirmek zorunda kaldı.

G20 ZİRVESİ DE HEDEFTİ
Fransa'da ise dün yine sıcak saatler yaşandı. 140 bin askerin şehre indiği Paris, güne şafak baskınlarıyla uyandı! Bir ihbarı değerlendiren emniyet güçleri, saldırıların yapıldığı noktaya 700 metre mesafedeki Saint Denis Mahallesi'ne baskın yaptı. Operasyonda 1 terörist kendisini havaya uçurarak öldü, 2 terörist öldürüldü. Ortaya çıkan görüntüler ise Paris değil de bir Ortadoğu şehrini anımsattı. İnsanlar, çıplak halde evlerinden alınırken operasyon alanını boşaltmaya çalışan halk kucaklarında ağlayan çocuklar, çıplak ayaklarla bölgeden uzaklaştırıldı. Öte yandan Ankara'da 102 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sonra ele geçirilen dijital verilerin çözümlenmesiyle DAEŞ'in kanlı planları da deşifre oldu. Örgütün Gaziantep sözde "Emiri" firari Yunus Durmaz'ın bilgisayarındaki notlarda 18 ilde 26 noktanın hedef alındığı ortaya çıktı. Bu hedeflerden birinin de Antalya'da gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi olduğu belirtildi.

BURASI FRANSA
Paris'teki şafak operasyonunda 1 kadın canlı bomba kendini patlattı. Polis şüphelileri çırılçıplak gözaltına aldı. Bir kiliseye kaçan şüpheliyi yakalamak için kilisenin kapısı kırılıp baskın yapıldı.



KAHRAMAN DİESEL ÖLDÜ
Paris'teki operasyonda polis köpeği Diesel de vardı. Ancak 2 kahramanlık madalyası bulunan Diesel, canlı bombanın kendini patlatması sonucu öldü.



BURASI İTALYA
Roma ve Vatikan'daki turistik noktalarda güvenlik önlemleri ve aramalar artırıldı.



BURASI İNGİLTERE
Londra'da şüpheli bir paket ihbarı üzerine, olay yeri ulaşıma kapatıldı. Polis çok sayıda Müslüman'ı gözaltına alıp sorguladı.



BURASI BELÇİKA
Teröristlerden birinin yaşadığı Molenbeek'te sokaktaki herkes polis tarafından arandı. Bazı evlere baskın yapıldı.



BURASI DANİMARKA
Kopenhag'daki Kastrup Havalimanı bomba ihbarı nedeniyle kapatıldı.



BURASI ALMANYA
Bir önceki gün Almanya- İngiltere maçı iptal edilirken dün ise tren istasyonlarına yapılan bomba ihbarı sonrası birçok noktada kırmızı alarm verildi.



BURASI YUNANİSTAN
Ülkedeki göçmenlere hem halk tarafından saldırılar yapıldı hem de bazı mülteciler gözaltına alındı.