Mucize kurtuluş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2015 Güncelleme 01 Mayıs 2015, 00:00
Mucize kurtuluş

İÇİNDEKİLER

25 Nisan'da 7.9'luk bir depremle sallanan Nepal'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini aştı... 10 bine yakın yaralının olduğu ve 8 milyon kişiyi etkileyen depremin yaşandığı bölgeden mucize gibi bir haber geldi. Enkaz altında kalan 4 aylık bebeğin 22 saat sonra kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığı ifade edildi. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

ÖLÜ SAYISI 10 BİNİ GEÇEBİLİR
Hindistan
medyasında yer alan habere göre, bölgede arama kurtarma çalışmaları yapan ekip, çaresizce enkaz altındaki kişi veya kişilere ulaşmak için uğraşırken, bir ağlama sesi işitti. Bunun üzerine çalışmalarını sesin geldiği bölgeye yoğunlaştıran ekip, Sonit Awal isimli bebeği enkazdan çıkardı. Bölgede hala yüzlerce kişinin enkaz altında kurtarılmayı beklediği tahmin ediliyor. Yetkililer, ölü sayısının 10 binin üzerine çıkabileceğini söyledi.

FELAKETLERE MEYDAN OKUDU
Nepal'da konuşulan bir başka olay ise 30 yaşındaki İngiliz sağlık gönüllüsü Noe Nash'in kurtuluşu... 2004'de Tayland'daki tsunami faciasından sağ kurtulmayı başaran Nash, Nepal'deki şiddetli depremden de yara almadı. Deprem anında yaşadıkları korkuyu anlatan Nash, "Hayatta kalmanın ne kadar özel bir duygu olduğunu çok iyi biliyorum"