İtalya'da adliye terörü

Kanlı terör, İstanbul'un ardından İtalya'ya sıçradı. İflas eden adam, avukatıyla birlikte aranmadan Milano Adalet Sarayı'na girdi. Bir hakim ile birlikte 3 avukatı kurşuna dizdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2015 Güncelleme 10 Nisan 2015, 01:31
İtalya’da adliye terörü

İÇİNDEKİLER

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından benzer bir olay, İtalya'da patlak verdi. Milano'daki Adalet Sarayı binası, dün öğle saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. İflas davasından yargılanan Claudio Giardiello, avukatıyla birlikte olduğu için x-ray cihazından geçmeden yüksek güvenlikli Adliye Sarayı'na girdi.

MAHKEME SALONUNU BASTI

Üçüncü kata çıkarak mahkeme salonunda bir iflas davasına bakmakta olan hakim Fernando Ciampi ile birlikte 3 avukatı öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı. Adliyede silah seslerini duyanlar ise masaların altına saklandı. Kanlı olayın ardından Milano Adalet Sarayı binası boşaltılırken, bölgenin güvenliği de arttırıldı.

Motosikletiyle olay yerinden kaçan saldırgan ise kısa süre sonra polis tarafından yakalandı. Bir dönem saldırganın avukatlığını üstlenen Valerio Maraniello ise müvekkilinin "paranoyak ve agresif" bir tutuma sahip olduğunu belirterek, "Bu olay beni çok şaşırtmadı" dedi.

İtalya polisinin, "Saldırgan silahıyla adliyeye nasıl girdi?" sorusuna cevap aradığı kaydedildi. Öte yandan Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki savcılık binasına da dün silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda aralarında savcı ve polis şeflerinin de bulunduğu 5 kişi öldü, 31 kişi de yaralandı. Polislerin çatıştığı saldırganların akıbetine dair bilgi aktarılmadı. Saldırıyı ise Taliban üstlendi.