Yargıya nefret

ABD yargısı skandal bir karara imza attı. Müslüman oldukları için komşuları tarafından defalarca taciz edildikten sonra katledilen üç genç için 'Nefret suçu yok, olay sadece birinci derecede cinayet' denildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2015 Güncelleme 19 Şubat 2015, 02:29
Yargıya nefret

İÇİNDEKİLER

Demokrasi ve insan hakları kelimesini ağzından düşürmeyen ABD'yi yetkililer, skandal bir karara imza attı. ABD yargısı, Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 3 Müslüman genci öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Craig Hicks'e "nefret suçu" kapsamında bir suçlama yöneltmedi. Hicks'e üç defa birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla dava açıldığı belirtildi. Durham County Soruşturma Kurulu tarafından hazırlanan iddianameye göre yargılanacak olan 46 yaşındaki Hicks'in, Mart ayının ilk haftasında hakim karşısına çıkacağı kaydedildi. Mahkeme tarafından kendisine avukat tayin edilen katilin, halen Durham County tutukluluk merkezinde bulunduğu öğrenildi.

PARK YALANI...

Öte yandan Chapel Hill'de 10 Şubat'ta, 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed başlarından vurularak öldürülmüştü. ABD polisi Craig Hicks'in cinayeti oto park anlaşmazlığı yüzünden işlediğini belirtmiş ancak bu açıklama tepki çekmişti. Zanlının sosyal medya hesaplarındaki din karşıtı paylaşımları ve gençleri daha önce tehdit etmesini hatırlatan aile ve Müslüman toplum temsilcileri, cinayetin "nefret suçu" olarak değerlendirilmesini istemişti. Hicks'in nefret suçu kapsamında yargılanması için yeterli delil bulunamadığı haberleri verilirken, ailenin hukuki mücadele için gerekli adımları atacağı bildiriliyor.