Ölüme atladı

Fransa'da 3'ü çocuk 4 Yahudi'yi öldüren Fransız vatandaşı Merah, 36 saat süren operasyon sonunda evinin penceresinden ölüme uçtu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2012 Güncelleme 23 Mart 2012, 02:13
Ölüme atladı

İÇİNDEKİLER

Fransa'nın Toulouse kentinde bir Yahudi okulunda 3'ü çocuk 4 kişiyi öldüren Cezayir asıllı Fransız vatandaşı Muhammed Merah, 36 saat süren operasyon sonucu ölü olarak ele geçirildi. Olay yerinde basının sorularını yanıtlayan Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, dün sabah saatlerinde eve kapıdan ve pencerelerden girilerek baskın yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Saldırganın banyoya saklandığını ve apartmana giren polisin üzerine acımasız bir şekilde ateş açtığını belirten Gueant, saldırganının elinde silahla kendisini pencereden dışarı attığını ifade etti.

IP'DEN ULAŞILDI
Gueant'ın ardından açıklama yapan savcı, operasyonda iki polisin yaralandığını açıkladı. Fransız polisini Merah'a yönlendiren süreç, Toulouse'da öldürülen ilk askerin internette yayımladığı bir ilanın takibiyle başladı. İlanı veren Imad Ibn Ziaten, satılık motosikletini teşhir etmiş, aynı zamanda paraşütçü olduğunu yazmıştı. Fransız siber polisi, her kullanıcının bilgisayarında sabit olan IP adreslerinin izini takip etti. Bu ilan sayfasını ziyaret eden kişileri belirledi ve bu ipucundan Merah'a ulaşıldı.