Sakızlı Ada Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 15:44
Sakızlı Ada Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 adet damla sakızı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz
100 gram kaymak

Sakızlı Ada Tatlısı Yapılışı

2 su bardağı sütü derin bir tencereye alıp, ocağa koyun. Dövülmüş damla sakızı ile 3 çorba kaşığı tozşekeri de ekleyin ve kaynatın. 2 çorba kaşığı unu çok az suda ezip, kaynayan süte ilave edin. Birkaç dakika daha pişirin. Tepsiye dökün. Soğuyunca, kare şeklinde kesip, ortasına kaymak ve ceviz koyarak servis yapın.