Kirazlı Çikolata Pasta Tarifi

Giriş Tarihi 16 Eylül 2017, 00:00 Güncelleme 19 Kasım 2018, 18:28
Kirazlı Çikolata Pasta Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Yarım kg kiraz
1 su bardağı kirsch (vişne likörü)
125 gram kakaolu bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
60 gram margarin
400 gram labne peyniri
200 ml krema
4 çorba kaşığı tozşeker
80 gram beyaz çikolata
80 gram sütlü çikolata
160 gram bitter çikolata
4 yaprak jelatin
1/3 su bardağı sıcak su

Kirazlı Çikolata Pasta Yapılışı

Kİrazların çekirdeklerini çıkarıp, kirsch içinde bekletin. Bisküvileri havanda dövüp, 1 çay kaşığı tarçınla karıştırın. Eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. 22 cm çapında kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yayın. Beyaz, sütlü ve bitter çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Eriyen bitter çikolatanın yarısını ayırın. 10-12 adet kirazı, bitter çikolataya bulayın. Donması için buzdolabında bekletin. Kremayı 4 çorba kaşığı tozşekerle çırpın. Kremaya, labne peyniri ekleyip karıştırın. Jelatinleri soğuk suda bekletin. Yumuşayıp kabarınca, suyunu süzerek, sıcak suyun içinde eritin. Eriyen jelatini kremaya ekleyip karıştırın. Karışımı üçe ayırın. Herbirine ayrı ayrı olarak erimiş çikolataları ekleyip karıştırın. Beyaz çikolatalı kremadan 1 çorba kaşığı ayırın. Kalanını kalıptaki bisküvilerin üzerine dökün. Üzerine sütlü çikolatalı kremayı ve kirazların bir kısmını yayın. Daha sonra bitter çikolatalı krema ve kirazları ekleyin. En üste, ayırdığınız beyaz çikolatayı yayın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.