Damla Çikolatalı Tiramisu Tarifi

Giriş Tarihi 27 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 27 Nisan 2017, 16:04
Damla Çikolatalı Tiramisu Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet hazır kakaolu kek
Keki ıslatmak için:
1 çorba kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı kakao
4 adet kesmeşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
bir buçuk su bardağı sıcak su
Krema için:
Yarım kg süt
6 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 kutu Peynirli Sandviç Sürme
Üzeri için:
4 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı damla çikolata

Damla Çikolatalı Tiramisu Yapılışı

Kahveyi, kakaoyu, tarçını, şekeri ve sıcak suyu bir kaseye koyup karıştırın. Hazır kekin her iki katını da bu karışım ile iyice ıslatın. Krema için bir tencereye süt, tozşeker ve unu koyarak mikserle çırpın. Orta ateşte sos kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine vanilyayı ekleyin. En son peynirli sandviç sürmeyi ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız kremanın yarısını bir kepçe ile kekin birinci katına, ortadan başlayarak dışına doğru yayın. Kremanın üzerine damla çikolatanın yarısını serpin. Kekin ikinci katını koyup üzerine kalan kremayı yayın. Kenarlarını bir kaşıkla düzeltin. Tatlının üzerine bir süzgeç yardımıyla kakao ve kalan damla çikolatayı serpin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.