Hurmalı İrmik Helvası Tarifi

Giriş Tarihi 21 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2017, 16:30
Hurmalı İrmik Helvası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

500 gram hurma
Bir buçuk su bardağı irmik
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
125 gram tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker

Servis için: Kaymak
File antepfıstığı

Hurmalı İrmik Helvası Yapılışı

İrmik, dolmalık fıstık ve tereyağını bir tencereye alın. Karıştırarak dolmalık fıstıklar pembeleşene dek kavurun. Süt ekleyip, irmik göz göz olana kadar pişirin. Tozşeker ilave edip, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Dilediğiniz ebattaki çukur bir cam kabı ıslatıp, kenarlarına hurma yerleştirin. Ortasına elinizle bastırarak irmik helvası koyun. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Kalan malzemeye de aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine bir parça kaymak yerleştirin. File antepfıstığı serpip servis yapın.