Çikolatalı Mini Cupcake Tarifi

Giriş Tarihi 30 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 30 Mart 2017, 14:43
Çikolatalı Mini Cupcake Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için:
Yarım paket (40 gram) bitter çikolata
4 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı su
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı esmerşeker
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı un

Çikolata süslemesi için:
5 adet (80'er gramlık) bitter çikolata
1 kutu (200 ml) krema
180 gram tereyağı
6 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tozşeker
Bir buçuk çay kaşığı badem aroması
1 adet vanilya çubuğu
Renkli şekerlemeler

Çikolatalı Mini Cupcake Yapılışı

Hamur için çikolatayı benmari usulü eritin ve bir kenara alın. Kakao ve suyu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde karıştırın. Yumurta, esmerşeker ve vanilyayı ayrı bir kapta çırpın. Eritilmiş çikolata, karbonat ve unu ekleyin. Kakaolu suyu da katıp, tüm malzemeyi iyice karıştın. Karışımı yağlanmış mini muffin kalıplarının yarısına kadar paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Süslemesi için krema, tereyağı, kakao ve tozşekeri bir tencerede,orta ateşte ısıtın. Tozşeker iyice eriyince tencereyi ocaktan alıp, içine çikolata ve badem aromasını katın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesin ve ortasındaki tohum kısımlarını da karışıma ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve karışımın sertleşmesi için buzdolabında 45 dakika bekletin. Sıkma torbasına doldurun ve soğumuş cup cakelerin üzerine dilediğiniz şekilde sıkın. Renkli şekerlemeler ile süsleyip, servis yapın.