İncirli Puding Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 08 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 08 Mart 2017, 09:46
İncirli Puding Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

12 adet büyük boy taze incir
1 paket vanilyalı puding
1 paket labne peyniri, 1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı süt, 4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Üzeri için: 1 su bardağı su
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tozşeker

İncirli Puding Tatlısı Yapılışı

Pudingi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp geniş bir kaseye boşaltın. Kabukları soyulup, doğranmış 6 adet inciri ekleyip soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde labne peynirinin yarısı, yumurta, tozşeker ve vanilyayı karıştırın. Süt, sıvıyağ ve unun yarısını ekleyin. Kalan unu ayrı bir yerde kabartma tozu ve tuz ile harmanlayıp, labne peynirli karışıma ilave edin ve yoğurun. Hamuru unlanmış tezgah üzerinde 40x30 cm ebadında açın. 2 Kalan labne peynirini pudinge ekleyip karıştırın. Daha sonra hamurun üzerine sürün. Hamuru uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Dilimleyip, yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine dizin. Kalan incirleri halka dilimleyip, hamurların üzerlerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. 3 Üzeri için su, mısır nişastası ve tozşekeri şeffaflaşana dek kaynatıp, tatlıların üzerine gezdirin. 5-10 dakika sonra servis yapın.