Otlu Ekmek Tarifi

Giriş Tarihi 08 Şubat 2017, 00:00 Güncelleme 08 Şubat 2017, 10:07
Otlu Ekmek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamuru için:
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 su bardağı ılık su,
4 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı,
bir buçuk tatlı kaşığı tuz

İçine:
5'er dal taze fesleğen ve kekik
2 dal biberiye,
bir tutam tuz

Otlu Ekmek Yapılışı

1 Kuru maya, tozşeker ve yarım su bardağı ılık suyu bir kaba alıp, 5 dakikadinlendirin. 2 su bardağı unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuzgibi açın. İçine 50 gram tereyağı, maya ve tuz ekleyip yoğurun. Kalan 2 subardağı unu ve kalan ılık suyu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlıbir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp, hamur iki katı büyüklüğe erişene dek 1 saat dinlendirin. Hamuru iki eşit bezeye ayırıp, her birini yarım santim kalınlığında ve yuvarlak şekilde açın. Üzerlerine kalan 50gram tereyağını sürün.

2 Ayrı bir yerde kıyılmış fesleğen, kekik, biberiye ve tuzu karıştırın. Otlu karışımı hamurların üzerine serpiştirerek pay edin. Her birini rulo şeklinde sarıp, uçlarını birleştirin. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisin eyerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabaranadek yaklaşık 40 dakika pişirin.