Bademli Muhallebi Tarifi

Giriş Tarihi 10 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 10 Ocak 2017, 16:28
Bademli Muhallebi Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
5 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
50 gram file badem
Çay kaşığının ucuyla gıda boyası
Süslemek için:
Dondurulmuş böğürtlen

Bademli Muhallebi Yapılışı
Bir tencereye süt, su ve tozşekeri alın. Nişasta ve unu ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra file badem ve gıda boyasını ekleyip karıştırın. Orta büyüklükteki bir cam kaba döküp üzerini spatula ile düzeltin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra dilimleyerek üzerini böğürtlen ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.