Cevizli Tart Tarifi

Giriş Tarihi 29 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 29 Aralık 2016, 11:13
Cevizli Tart Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 su bardağı un
1 adet yumurta
150 gram margarin
Bir tutam tuz
Üzerine: 4 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı bal
2 su bardağı dövülmüş ceviz
Bir tutam tuz
3 adet yumurta

Cevizli Tart Yapılışı

Un, yumurta, margarin ve tuzu karıştırıp, tart hamuru hazırlayın. 24 cm çapındaki kalıbı yağlayıp, içine yerleştirin. 150 derece fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde tozşeker, bal, ceviz, bir tutam tuz ve yumurta sarılarını çırpın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını da kar haline gelene dek çırpın. Yumurta aklarını cevizli karışıma ekleyip, karıştırın. Bu karışımı 15 dakika pişirdiğiniz tart tabanının üzerine dökün. 35-40 dakika veya altın rengi alana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.