Malzemeler
4 adet armut
Yarım limonun suyu
1 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
4 adet karanfil
4 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı tarçın
Çikolata sosu için:
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı kakao
2 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı su
Bir tutam tuz
Çikolata Soslu Armut Tatlısı Yapılışı
Armutların sapını kopartmadan kabuklarını soyup, limon suyuyla her tarafını ovun. Armutları tencereye aktarıp üzerine tozşekeri, suyu ve karanfili ekleyin. 20 dakika pişirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bu arada çikolatalı sos için, tüm malzemeyi bir tencerede çırpın ve ocakta kaynatın. Soğumaya bırakın. Tabakta düz durması için, armutların altından düz bir dilim kesin ve servis tabağına yerleştirin. Armutların bir tarafına krema, diğer tarafına çikolata sosu dökün. Üzerlerine tarçın serpip servis yapın.