Portakallı Toplar

Giriş Tarihi 09 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 09 Aralık 2016, 13:33
Portakallı Toplar

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
100 gram margarin
Bir buçuk paket pötibör bisküvi

Bulamak için: Dövülmüş fındık, file badem ve toz antepfıstığı

Portakallı Toplar Yapılışı

Derin bir kasede rendelenmiş portakal kabuğu, süt, kakao, pudraşekeri, vanilya ve eritilmiş margarini karıştırın. Pötibör bisküviyi ufalayıp içine ekleyin ve bütün malzemeyi elinizle yoğurun. Hazırladığınız karışımdan parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. Daha sonra üç bölüme ayırın. Bir kısmını dövülmüş fındığa, bir kısmını file bademe, geri kalanını da toz antepfıstığına bulayın. Buzdolabında yarım saat soğuttuktan sonra servis yapın.