Malzemeler
3 adet kırmızı elma
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı kıyılmış fındık
Muhallebi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı un
Üzeri için:
Kıyılmış fındık
Elmalı Kuplar Yapılışı
Elmaların kabuklarını temizleyip, rendeleyin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker serpin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Tarçın, zencefil ve fındık ilave edip, karıştırın. Ocaktan alıp kuplara pay edin. Muhallebi için süt, tozşeker, vanilya ve unu karıştırıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Daha sonra kuplara pay edip soğumaya bırakın. Fındık serpip servis yapın.