Elmalı Kuplar Tarifi

Giriş Tarihi 24 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 24 Kasım 2016, 16:10
Elmalı Kuplar Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 adet kırmızı elma
4 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı toz zencefil
1 çay bardağı kıyılmış fındık

Muhallebi için:
5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı un

Üzeri için:
Kıyılmış fındık

Elmalı Kuplar Yapılışı

Elmaların kabuklarını temizleyip, rendeleyin. Tencereye alıp, üzerine tozşeker serpin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Tarçın, zencefil ve fındık ilave edip, karıştırın. Ocaktan alıp kuplara pay edin. Muhallebi için süt, tozşeker, vanilya ve unu karıştırıp, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Daha sonra kuplara pay edip soğumaya bırakın. Fındık serpip servis yapın.