Mısır Unlu ve İrmikli Puding Tarifi

Giriş Tarihi 23 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2016, 16:09
Mısır Unlu ve İrmikli Puding Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Puding için: 2 çorba kaşığı mısır unu
4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı irmik, yarım paket vanilya
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Vişne sosu için:
1 su bardağı dondurulmuş vişne
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı su

Mısır Unlu ve İrmikli Puding Yapılışı

Puding için mısır unu, süt, mısır nişastası, irmik ve tozşekeri bir tencereye alıp, iyice karıştırın ve ocağa oturtun. Koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın vanilyayı ilave edin ve 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp, soğumaya bırakın. Vişne sosu için dondurulmuş vişne, mısır nişastası ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuyan pudingin üzerine paylaştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.