Fındıklı İrmik Pastası Tarifi

Giriş Tarihi 11 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 11 Temmuz 2016, 16:35
Fındıklı İrmik Pastası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
10 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
10 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı kıyılmış fındık
1 paket vanilya
Üzeri için
incir dilimleri ve böğürtlen reçeli

Fındıklı İrmik Pastası Yapılışı
Bir tencereye süt, irmik ve tozşekeri alın. Çırpma teli ile çırpın. Daha sonra tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Fındık ve vanilya ekleyip karıştırın. Karışımı suyla ıslattığınız orta büyüklükte bir cam kaba boşaltın. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. İncir dilimleri ve böğürtlen reçeliyle süsleyip, servis yapın.