Sarığı Burma Tarifi

Giriş Tarihi 20 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 20 Haziran 2016, 13:27
Sarığı Burma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Yarım kg un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
3 çorba kaşığı yoğurt
Yufkayı açmak için:1 kase nişasta
İçine: 1 su bardağı sıvıyağ
Yarım kg dövülmüş ceviz
Üzerine: 1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için: 5 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Sarığı Burma Yapılışı
Öncelikle şerbeti için tozşeker ve suyu tencereye aktarın. Hafif şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta elenmiş un, yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan 30 adet beze koparın. Elinizde yuvarlayıp yarım saat dinlendirin. Üzerlerine nişasta serperek her birini tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin, sıvıyağ gezdirin. Cevizli yufkayı oklavaya sarın. Yufkayı iki tarafından büzün. Yavaşça oklavadan çıkarın ve az yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dizin. Üzerine sıvıyağ gezdirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çekince servis yapın.