Üzümlü Kek Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 10:42
Üzümlü Kek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
8-10 kişilik
125 gram margarin
3/4 su bardağı tozşeker
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
2 su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı süt
Yarım su bardağı siyah
Yarım su bardağı yeşil üzüm

Üzümlü Kek Yapılışı
Erimiş margarin, tozşeker ve bir tutam tuzu mikserle çırpın. şeker eriyince yumurtaları karışıma tek tek yedirin. Başka bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalı karışıma biraz un ve 1 çorba kaşığı süt ekleyin. Un ve süt bitene kadar çırpma işlemine devam edin. Üzümleri ilave ederek, tahta bir kaşıkla 1-2 kere karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki kek kalıbını yağlayarak hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 75 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.