Şeftali Dondurması Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 09:55
Şeftali Dondurması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet şeftali
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağından bir parmak fazla su
1 adet limonun suyu

Şeftali Dondurması Yapılışı
Tozşeker ve suyu 3-4 dakika, tozşeker eriyene kadar kaynatın. Şerbeti soğumaya bırakın. Şeftalileri kaynar suda 1 dakika bekletin. Sudan alarak kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Blenderden geçirin. Limon suyu ile karıştırın. Üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Buzdolabında hafifçe dondurun. Buzdolabından alarak başka bir kaba aktarın ve iyice karıştırın. Eski kabına yerleştirin. İyice donması için yeniden buzdolabına koyun. Servis yapmadan 5-6 dakika önce buzdolabından çıkararak servis yapın.