Mayalı Börek Tarifi

Giriş Tarihi 17 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2016, 10:00
Mayalı Börek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
40 gram yaş maya
Bir buçuk su bardağı ılık süt
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tozşeker
7 su bardağı un
Tuz
İç malzemesi:
600 gram beyaz peynir
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yufkaların üzerine sürmek için:
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ
Üzerine: Çörekotu

Mayalı Börek Yapılışı
Öncelikle içi için peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Sonra hamur için mayayı ılık süt ile karıştırıp kabartın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerlerine sürmek için kenara ayırın. Yumurtanın akı ve diğer yumurtalarla birlikte, sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Kabarmasını beklemeden hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Unlanmış düz bir zeminde hamuru açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine sıvıyağ gezdirip fırçayla yayın. Yufkanın bir kenarını ortaya gelecek şekilde katlayın ve düz kenarına iç malzemeden 3-4 çorba kaşığı yayın. Kenarları 2 parmak kalınlığında katlayıp rulo şeklinde sarın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Hamurun kabarması için 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.