Şeftali Kurabiye Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 16:25
Şeftali Kurabiye Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamuru için: 125 gram margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Aldığı kadar un
40 adet yarım ceviz kabuğu

Kreması için: 250 gram süt
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak fazla un
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı vanilya
Dört buçuk çorba kaşığı margarin

Üzerine: Kırmızı ve sarı renkli gıda boyası
Tozşeker

Şeftali Kurabiye Yapılışı
Vanilya ve margarin hariç, kalan krema malzemesini mikserle çırpın. Ağır ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan aldığınız kremaya yarım çay kaşığı vanilyayı karıştırın. Biraz ılınınca dört buçuk çorba kaşığı margarini ekleyip, 10 dakika çırpın. Hamuru hazırlamak için margarin, yoğurt, tozşeker, yumurta, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar unu yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, ceviz kabuklarının üzerine sarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen kurabiyelerin içinden ceviz kabuklarını çıkarıp, kurabiyeleri iki bölüme ayırın. Birinci kısım kurabiyelerin içine kremayı pay edip, diğer yarılarını üzerine kapatın. Gıda boyalarını çok az suda eritin. Kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkarın. Tozşekere bulayıp servis yapın.