Sakızlı Kabak Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 17:16
Sakızlı Kabak Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 kg balkabağı
6 su bardağı tozşeker (şekeri, kabağın tatlılığına göre ya da damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
4 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
Yarım çay kaşığı toz karanfil
2 su bardağı dövülmüş ceviz

Sakızlı Kabak Tatlısı Yapılışı
Balkabaklarını soyup arzu ettiğiniz boyutta doğrayarak derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine şekeri ekleyin.Dövülmüş 2 çay kaşığı damla sakızını ve toz karanfili de ekledikten sonra kabağın suyunu salması için bir müddet bekletin (kabağınız susuz ise yarım su bardağı su ekleyebilirsiniz). Sonra ocağa koyun. Kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin (kabağın cinsine göre bir-bir buçuk saat sürebilir). Kabaklar iyice yumuşayınca kalan 2 çay kaşığı damla sakızını eşit şekilde kabakların her yerine serpin. 2-3 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Soğuduğunda dövülmüş cevizle servis yapın.