Saray Sarması Tarifi

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 16:26
Saray Sarması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg baklavalık un
4 adet yumurta l 5 çay kaşığı tuz
Bir buçuk su bardağı su
500 gram buğday nişastası
7 su bardağı toz antepfıstığı
1 kg tereyağı
Şerbet için:
8 su bardağı tozşeker
12 su bardağı su

Saray Sarması Yapılışı
Un, yumurta, tuz ve suyu derin bir kasede yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Merdane ile her bir bezeyi çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8'li gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Her birini oklava yardımıyla ince yufkalar halinde açın. Açtığınız yufkanın üzerine toz antepfıstığı serpin. Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün. Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin. Bir bıçakla 3 cm'lik rulolar halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Eritilmiş ve ılınmış tereyağını yufkaların üzerine dökün. Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatıp, soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.