Armutlu Dondurma Tarifi

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 16:11
Armutlu Dondurma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 litre süt
1 çorba kaşığı salep
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı krema
1 su bardağı, kabuğu ile rendelenmiş kış armudu

Baharatlar:
Bir tutam safran
1 adet yeşil limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı beyazbiber (havanda dövülmüş)
Üzerine serpmek için bir tutam tel safran

Armutlu dondurma yapılışı
Sütü bir tencereye aktarın. Kaynadığı zaman, ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Onlar da kaynadıktan sonra kremayı ekleyin. Bu sırada armudu da ilave edin. Yine meyvenin kararmaması için, armudumu hızlı bir şekilde kabukları ile rendeden geçirip hemen karışıma ilave edin. 10 dakika daha kaynatın. Karışımı ocaktan aldığınızda, baharatları ilave edip, iyice karıştırın. Karışımı mikserle, buzluğa girecek bir soğukluk alana dek karıştırın. Soğuduğu zaman, ince doğranmış lokumu da ilave edip, iyice karıştırın. Buzluğu maksimum seviyeye getirin. Dondurmayı derin metal bir kabın içine aktarın ve buzluğa koyun. Saat başı (bu işlemi 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz) dondurmayı buzluktan çıkarın. Kaşıkla donmaya başlayan kenarları toparlayarak, mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.