Çilekli Mısır Ekmeği Tarifi

Giriş Tarihi 28 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 28 Mart 2016, 16:23
Çilekli Mısır Ekmeği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 yemek kaşığı Luna (100 gr)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı yulaf unu (60 gr)
¾ su bardağı mısır unu (90 gr)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
6 yemek kaşığı çekilmiş badem
1/3 su bardağı akçaağaç şurubu
1/3 su bardağı süt (40 ml)

Kalıbı yağlamak için:
1 tatlı kaşığı Luna (15 gr)

Üzeri için:
1 su bardağı ikiye bölünmüş çilek

Servis yapmak için:
3-4 yemek kaşığı krema

Çilekli Mısır Ekmeği Yapılışı
Ekmeği hazırlamak için 2 adet yumurta ile birlikte pudra şekerini çırpın. İçine Luna'yı ekleyip çırpmaya devam edin. Karışım birbiriyle bütünleştikten sonra içine yulaf unu, mısır unu, vanilya, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, çekilmiş badem ve akçaağaç şurubunu ekleyip son bir kez karıştırın. 1 tatlı kaşığı Luna ile yağlanmış 26 cm çapındaki kalıba, hamuru döküp üzerine ikiye böldüğünüz çilekleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika ekmekler kızarana kadar pişirin.Ekmekler hafif ılıdıktan sonra yanında krema ile birlikte servis yapın.

Taçlandıran Öneriler:
Ekmeğinizin üzerine çilek yerine dilimlenmiş portakal da yerleştirebilirsiniz. Hem sunumu hem de tadı bu şekilde daha çok göz dolduracaktır.