Çilekli Cevizli Pasta Tarifi

Giriş Tarihi 09 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 09 Mart 2016, 14:31
Çilekli Cevizli Pasta Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

10 adet yumurta
2 su bardağı pudraşekeri
300 gram tereyağı
1 paket vanilya
300'er gram badem ve ceviz
7 çorba kaşığı kekun, bir tutam tuz
Yarım kg dilimlenmiş çilek

Keki ıslatmak için:
1 kahve fincanı acıbadem likörü

Krema için:
Üç buçuk çorba kaşığı
oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
1 paket pasta kreması
1 su bardağı süt, yarım kg çilek

Süslemek için:
4 paket (80'er gramlık) beyaz çikolata


Çilekli Cevizli Pasta Yapılışı

Yumurta sarılarını pudraşekeri ile çırpıp, krema haline getirin. Sıra ile ve her seferinde karıştırarak tereyağı, vanilya, iyice dövülmüş badem, irice parçalanmış ceviz ve kekunu ekleyip hamuru hazırlayın. Cam veya metal bir kaba yumurta aklarını alın. Bir tutam tuz ilave edip, çırparak kar haline getirin. Yumurta aklarını hamura karıştırın. Daha sonra yağlanmış 22-24 cm çapında kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. Acıbadem likörü ile ıslatın. Krema için tereyağını çırpın. Üzerine pasta kreması ve sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Kremanın yarısını kekin ilk katına sürüp, dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. Üzerine ikinci parçayı koyup, krema sürün. Rendelenmiş beyaz çikolata ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.