Şehriyeli Sütlaç Tarifi

Giriş Tarihi 07 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 07 Eylül 2015, 17:07
Şehriyeli Sütlaç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 su bardağı arpa şehriye
1 litre süt
4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı

Üzerine:
Toz antepfıstığı
Rendelenmiş limon kabuğu
Nane


Şehriyeli Sütlaç Yapılışı

Arpa şehriyeyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa oturtun. Isınınca üzerine şehriyeyi ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Toz antepfıstığı, rendelenmiş limon kabuğu ve nane ile süsleyerek servis yapın.