Pırasa Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 04 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2015, 11:55
Pırasa Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamuru için:
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
Biraz tuz
Yarım su bardağı ılık su

İçi için:
Yarım kg pırasa
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı yoğurt
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 adet yumurta
Biraz peynir


Pırasa Böreği Yapılışı
Un, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ, tuz ve suyu yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru ikiye bölerek, iki adet yufka açın. Yufkanın birini, yağlanmış tepsiye alın. Pırasayı temizleyip incecik kıyın. Diğer iç malzemesiyle karıştırıp, yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı da, malzemenin üzerini örtecek şekilde en üste serin. Kömür ateşinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek pişirin.