Kurabiye Çelenk Tarifi

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 14:23
Kurabiye Çelenk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
3 su bardağından 3 çorba kaşığı eksik un
1 su bardağından 2 çorba kaşığı eksik pudraşekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için:
Pudraşekeri


Kurabiye Çelenk Yapılışı
Tüm malzemeyi yoğurup, katı bir hamur elde edin. 20 dakika buzdolabının alt rafında dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla açın. Üç farklı boy yıldız kurabiye kalıbı ile, her boydan 10'ar adet olacak şekilde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine 25 cm çapında çember çizin. Önce büyük boy kurabiyeleri, birbirlerine yapışacak şekilde çembere yerleştirin. Üzerine ikinci ve üçüncü boy kurabiyeleri birbirlerine yapışacak şekilde koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Pudraşekeri serpip, servis yapın