Lokumlu Poğaça Tarifi

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 12:12
Lokumlu Poğaça Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamur için:
200 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı mısıryağı
2 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı pudraşekeri
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Aldığı kadar un

İçi için:
500 gram çifte kavrulmuş lokum

Üzerine: Pudraşekeri


Lokumlu Poğaça Yapılışı
Tereyağı, mısıryağı, yumurta, limon suyu, su, pudraşekeri, karbonat ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına ikişer adet lokum koyun ve iki ucu üst üste gelecek şekilde kapatın. Hamur ve lokum bitene kadar işleme devam edin. Poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine elenmiş pudraşekeri serpin