Aşure Tarifi

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 14 Ağustos 2015, 11:23
Aşure Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram buğday
50 gram pirinç
100 gram kuru fasulye
150 gram nohut
350 gram toz şeker
2 gr tuz


Aşure Yapılışı

Fasulye ve nohudu bir gece boyunca en az 6 saat, 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suyun içinde şişinceye kadar bekletin. Ertesi günü Magicook'u çalıştırıp ''menü''den ''aşure hazırlık'' programını seçin. Nohut ve kuru fasulyeyi hazneye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve ''başla''ya basın. 14 dakika ön ısıtmadan sonra 35 dakika 100C de nohut ve fasulyeleri pişirecek program tamamlandığında Magicook sesli uyaracaktır. Süreyi 14 dakika daha hızlandırmak isterseniz hazneye sıcak su koyabilirsiniz. Fasulye ve nohutların ön haşlama süreci bittiğinde hazneden çıkartın ve aynı şekilde buğdayı hazırlayın. Ön hazırlıklar bittikten sonra Magicook'ta haşlamış olduğunuz buğdayın üzerine iyice yıkanıp süzülmüş pirinci aktarıp üzerine 8 kademesine kadar sıcak su ilave edin. ''menü''den ''aşure'' programını seçip ''başla''ya basın. Toplam pişirme süreci 1,5 saattir. Ayrıca ''pişirme zamanı'' bölümünden 1-4 saat arasında ayar yapabilirsiniz. Magicook 80-100 derece arasında pişirme yapmaktadır. 50 dakika sonra daha önceden ön haşlamasını yaptığınız fasulye ve nohudu ekleyin. 10 dakika sonra da şekerini serpin. Zaman göstergesinde son 5 dakika kala 2 gr tuzu ilave edin. Süre bittiğinde aşureniz hazırdır. Aşureyi sıcakken servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre jülyen doğranmış kuru kayısı, kavrulmuş susam, nar taneleri, zar şeklinde doğranmış kiraz şekerlemesi ve antepfıstığı içi ile süsleyebilirsiniz. İsterseniz aşureyi buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.