Çikolata Soslu Parfe Tarifi

Giriş Tarihi 13 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 13 Ağustos 2015, 11:35
Çikolata Soslu Parfe Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet yumurta
1 kutu (2 paket) krem şanti
1 su bardağı tozşeker
1 paket beze

Sos için:
3 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 kase tozşeker
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt


Çikolata Soslu Parfe Yapılışı
Tüm malzemeyi mikserden geçirin. Derin bir kalıba alüminyum folyo yerleştirin. Karışımı içine dökün. Derin dondurucuya koyun. En az 4 saat bekletin. Bu arada sos için, tüm malzemeyi karıştırıp, ocakta koyulaştırın. Dolaptan aldığınız parfenin üzerine ılık sosu döküp, tekrar derin dondurucuya koyun. Birkaç saat daha bekletip, dilimleyerek servis yapın.