Landüşe Tarifi

Giriş Tarihi 29 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 29 Temmuz 2015, 10:53
Landüşe Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 çorba kaşığı margarin
Yarım su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım su bardağı hindistancevizi
1 paket bitter çikolata


Landüşe Yapılışı
Margarin ve tozşekeri bir kaba alıp mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip tekrar çırpın. Un ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yuvarlak şekiller vererek aralıklarla sıkın. Üzerlerine hindistancevizi serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Bu arada bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Landüşeleri fırından çıkartıp ılınmalarını bekleyin. Ilındıktan sonra iki adet landüşenin arasına erittiğiniz çikolatadan sürün. Çikolatanın donmasını bekleyip servis yapın.