Milföyde Köfte Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:32
Milföyde Köfte Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet milföy hamuru
Yeteri kadar un
1 adet yumurtanın sarısı
Köfte için:
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Milföyde Köfte Yapılışı
Milföy hamurlarının uçlarını kare olacak şekilde birleştirin. Daha sonra unlanmış zeminde merdane yardımı ile incecik açıp kenara alın. Köfteyi hazırlamak için, kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, sirke, zeytinyağı, salça tuz ve baharatları ilave edin. İyice yoğurup, açtığınız hamurun uç kısmına yerleştirin. Hamuru kıyma ile birlikte yuvarlayarak rulo yapın. Kenarlarını kapatıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.