Bahar Gülü Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:47
Bahar Gülü Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı un
1 çay bardağı pudraşekeri
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin (1 paket 250 gram)
1 adet yumurta l Yarım paket vanilya

İç harcı için:
1 adet elma
4 adet ceviz içi
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın

Bahar Gülü Yapılışı
Un, pudraşekeri, margarin, yumurta ve vanilyayı iyice yoğurun. Hamuru, 3 eşit bezeye ayırıp elinizde yuvarlayın. Daha sonra elinizle üzerlerine bastırarak yassılaştırın. Hamurları kenarlarından çekerek uzatın ve tatlı tabağı ebadına getirin. Ayrı bir yerde rendelenmiş elma, kıyılmış ceviz, tozşeker ve tarçını karıştırın. Harcı, hamurların ortalarına pay edip, hamurları üst üste yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, ruloyu ikiye bölün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, elinizle hamurların üstte kalan kenarlarından dışa doğru kıvırarak gül formu verin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.