Helva-i Hakani Tarifi

Giriş Tarihi 19 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2015, 17:32
Helva-i Hakani Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
3 su bardağı süt
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı badem
150 gram tereyağı
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı pirinç unu
Yarım su bardağı buğday nişastası
Bir buçuk su bardağı kaymak
Servis için: Kaymak ve kıyılmış badem

Helva-i Hakani Yapılışı
SÜT ve tozşekeri kaynatın. Ayrı bir yerde bademi suda dinlendirip, kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Tereyağını tencere alıp, köpürtmeden eritin. Un, pirinç unu ve nişasta ekleyip, kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Badem ekleyip, 25 dakika kavurun. Sütlü karışımı ilave edip, karıştırmaya devam edin. Sütü çekince ocaktan alıp, tencerenin üzerini temiz bir bezle kapatın. 20 dakika dinlendirin. Kaymak ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına pay edip, üzerlerine kaymak yerleştirin. Kıyılmış badem serpip servis yapın.