Ayva Peltesi (Membrillo) Tarifi

Giriş Tarihi 19 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2015, 17:08
Ayva Peltesi Membrillo Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
4 adet ayva
Yeteri kadar su
1 adet vanilya çubuğu
Yarım limon
Yeteri kadar tozşeker

Ayva Peltesi (Membrillo) Yapılışı
AYVALARIN çekirdek yataklarını çıkarıp, gelişigüzel doğrayın. Tencereye alıp, ayvaların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Vanilya çubuğu, limon suyu ve kabuğunu ilave edip ocağa oturtun. Ayva yumuşayana dek pişirip, ocaktan alın. Suyu fazla ise süzün. Fazla değilse blenderden geçirin. Püre miktarı kadar tozşeker ilave edip, yeniden ocağa oturtun. Kısık ateşte rengi sarıdan turuncuya dönene dek, yaklaşık 1-1.5 saat karıştırarak pişirin. Karışımı, yağlı kağıt serilmiş küçük boy dikdörtgen veya kare kalıplara yayın. Kuruması için önceden ısıtılmış 125 derece fırında 2 saat dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.