Kerebiç Tarifi

Giriş Tarihi 18 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 18 Haziran 2015, 11:55
Kerebiç Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg irmik
250 gram un
2 çorba kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı vanilya
24 çorba kaşığı oda sıcaklığında margarin

İçine:
Ceviz, tozşeker ve tarçın

Köpük için:
100 gram meyan ağacı kökü
1 su bardağı tozşeker

Kerebiç Yapılışı

Hamur malzemesini iyice yoğurun. Limon iriliğinde bezeler koparın. İçli köfte gibi içini oyun. Cevizli harçtan doldurun. Daha sonra üzerini kapatın. 180 derece fırında pişirin. Ayrı bir yerde köpüğünü hazırlayın. Önceden ıslattığınız meyan kökünü kaynatarak özünü alın. Şeker ile tekrar kaynatın ve köpük elde edin. Ilınmış şerbeti sıcak hamurların üzerine gezdirin. Hamur şerbeti iyice çekince servis yapın.