Erikli ve Peynirli Kiş Tarifi

Giriş Tarihi 16 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 12:34
Erikli ve Peynirli Kiş Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

6-7 adet mürdüm eriği
Bir buçuk su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
4 çorba kaşığı süt

Üzeri için: 250 gram tuzsuz beyaz peynir

2/3 su bardağı krema
3/4 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Erikli ve Peynirli Kiş Yapılışı


Öncelikle eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyin. Hamur için bir kasede un, margarin, tozşeker ve tuzu karıştırın. Hamur ekmek kırıntısı görünümü almaya başladığında, yavaşça sütü ekleyip, iyice yoğurun. 22 cm çapında bir kabı yağlayıp hamuru dibine yayın. Hamurun kenarlarını 3 parmak kadar yükseltin. Üzeri için beyaz peyniri bir kaba rendeleyin. İçine krema, tozşeker, yumurta, un ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine boşaltın. Dilimlenmiş erikleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.