Dilek Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 21 Ocak 2015, 00:00 Güncelleme 21 Ocak 2015, 09:44
Dilek Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
3 adet yumurta
3 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
5 su bardağı tozşeker
6 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerine:
2 çorba kaşığı kavrulmuş susam

Dilek Tatlısı Yapılışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için bir tencereye şeker, su ve limon suyu koyup 15 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Bu arda hamur için derin bir kaba yumurtaları kırın. Yağ koyup, şeker ve vanilyayı ekleyin. Hepsini mikserle çırpın. Ardından kabartma tozu ve yavaş yavaş un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Bu hamuru iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birine kakao ekleyip, elinizle iyice yedirin. İki ayrı hamurdan da küçük bezeler koparıp, ayrı ayrı şeritler yapın. Bu şeritleri birbirine sardırıp, bir örgü elde edin. Örgünün iki ucunu da birleştirip, bir halka oluşturun. Bu işleme, hamurlar bitene kadar devam edin. Halkaları, yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derece ısıtılmış fırında, hamur pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlıların üzerine soğuk şerbet gezdirin. En üste kavrulmuş susam serpip servis yapın.