Şambali Tarifi

Giriş Tarihi 04 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:42
Şambali Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
500 gram irmik, yarım su bardağı un
1'er paket vanilya ve kabartma tozu
1 su bardağı un haline getirilmiş badem
Bir buçuk su bardağı yoğurt
1 su bardağı tozşeker
Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su, çeyrek limon

Üzeri için: Badem ve toz antepfıstığı

Şambali Yapılışı:
İrmik, un, vanilya, kabartma tozu, badem, yoğurt ve tozşekeri yoğurup 25x30 cm ebatlarında dikdörtgen bir fırın kabına yerleştirin. Dilimleyip üzerlerine birer badem koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp kenara alın. Şerbet için tozşeker, su ve limon suyunu 5 dakika kaynatın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirip, şerbeti çekene dek dinlendirin. Ilık veya soğuk servis yapın.