Balkabaklı Ebruli Tatlı Tarifi

Giriş Tarihi 27 Kasım 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:43
Balkabaklı Ebruli Tatlı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
Bir buçuk kg temizlenmiş balkabağı
Bir buçuk su bardağı su
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı zencefil
6 çorba kaşığı irmik
Tabanı için:
1 paket küçük boy kakaolu pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı oda
sıcaklığında tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme kakao
1 çay bardağı süt

Sos için:
3 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket kakao (50 gram)
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı buğday nişastası

Balkabaklı Ebruli Tatlı Yapılışı:
1 balkabağını küp doğrayıp tencereye alın. Üzerine su ekleyip haşlayın. Blenderden geçirip, ocağa oturtun. Tozşeker ilave edip karıştırın. Zencefil ve irmik ilave edip, koyu kıvam alana dek pişirin. 2 Tabanı için blenderden geçirilmiş bisküvi, tereyağı, kakao ve sütü iyice karıştırıp hamur elde edin. 3 Sos için sütü tencereye alıp tozşeker ilave edin. Tozşeker eriyince sürekli karıştırarak kakao, vanilya ve nişastayı ekleyin. Hafif kıvam alana dek pişirin. 4 Tabanı geniş bir dikdörtgen cam kaba bastırarak yayın. Üzerine balkabaklı harcın yarısını yerleştirin. Üzerine sosun yarısını gelişigüzel gezdirin. Kalan balkabaklı harcı yayıp, sosu gezdirin. Çatal yardımıyla sosa şekil verin. Bir gece buzdolabında dinlendirip, soğuk olarak servis yapın.