İMSAKİYE RAMAZAN
Beyaz Çikolatalı Ve Çilekli Soğuk Tatlı Tarifi

Malzemeler

9 adet kakaolu savoiardi bisküvisi
Yarım çay bardağı taze portakal suyu
300 gram beyaz çikolata
25 gram tereyağı
1 çorba kaşığı pudraşekeri
200 gram Maraş dondurması
1 kutu (200 ml) krema
200 gram çilek
Çilek sos için:
250 gram çilek
1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çorba kaşığı taze portakal suyu

Beyaz Çikolatalı Ve Çilekli Soğuk Tatlı Yapılışı

1 Diktörtgen bir kek kalıbının içini streç filmle kaplayın (silikon kalıp kullanılabilir). Kakaolu savoiardi bisküvilerini kalıbın içine yan yana dizin ve portakal suyu ile ıslatın. Beyaz çikolata ve tereyağını bir kaba alıp benmari usulü eritin. 1 çorba kaşığı pudraşekeri, dondurma ve çırpma teliyle çırpılmış kremayı ekleyip karıştırın. Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın. Çilekleri yan yana bisküvilerin üzerine dizin. Hazırladığınız çikolatalı karışımı yayın ve kalıbı 24 saat derin dondurucuda bekletin. Çilek sos için çileği ayıklayıp 1 çorba kaşığı pudraşekeri ve 1 çorba kaşığı portakal suyu ile püre haline getirin ve koyu kıvam alana kadar pişirin. 2 Tatlıyı servis etmeden yarım saat önce derin dondurucudan çıkartın. Dilimledikten sonra çilek sosla servis yapın.