Çikolatalı Cheesecake Tarifi

Malzemeler

Tabanı için: 1 paket kepekli bisküvi
25 gram tereyağı
Üzeri için: 2 paket (200 gramlık)
tuzsuz beyaz krem peynir
1 kutu (200 ml) krema
4 adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 paket vanilyalı puding
1 paket (80 gram) bitter çikolata

Çikolatalı Cheesecake Yapılışı

Öncelikle tabanı için bisküvi ve tereyağını robottan geçirin. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıbın dibine bu karışımı elinizle bastırarak, her tarafını kaplayacak şekilde yayın. Üzeri için krem peyniri mikserle çırpın. Daha sonra krema, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ilave edip, mikserin en hızlı devrinde 5-6 dakika çırpın. Bisküvili tabanın üzerine yayın ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1 saat pişirin. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve çikolatayı içine atıp, karıştırarak erimesini sağlayın. Cheesecake soğuduktan sonra üzerine çikolatalı pudingi dökün. 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın