İMSAKİYE RAMAZAN
Antep Fıstığı Tatlısı Tarifi

Malzemeler
4 adet yumurta
1 çay bardağı+1yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı döğülmüş antep fıstığı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu

Antep Fıstığı Tatlısı Yapılışı
1-İlk iş olarak şerbetimiz için 2 bardak su ve şekeri ocağa alıp 20 dakika orta ateşte kaynatıp limon suyunu sıkıp bir taşım daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz.
2-Hamur için gerekli tüm kuru maddeleri ayrı bir kasede iyice harmanlayıp bırakı yoruz.
3-Derin bir kaseye yumurtaları kırıp yaklaşık 5 dakika mikserle yüksek devirde çırpıyoruz.
4-Daha sonra sıvıyağı ekleyip karışmasını sağlıyoruz.Hazırladığımız unlu karışımı üstüne döküp fazla söndürmeden tahta spatula ile karıştırıyoruz.
5-Yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişiri yoruz.Ilık keke soğuk şerbet döküp dilimliyoruz.
6-Kaymak yada dondurma ile servis yapıyoruz.

TURKCELL İLE

KALAN SÜRE

TÜM İLLER İÇİN İMSAK VAKİTLERİ >